Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
b_barbus
|
Elküldve: 2006 Jan. 16 Hétfő 21:07 Hozzászólás témája: Adó 1%-a |
|
|
SZiasztok!
A szüleim a SZJA 1%-t a sulinak adná. Kérdésem hogy a sulinak van-e valami alapítványa vagy akármi aminek utalni lehetne. Ha van akkor a számát és a pontos címét is írjátok le.
Köszi: BArbi |
|
Vissza az elejére |
|
|
wlaszi "az autista" ;)
Csatlakozott: 2003.11.09. Vasárnap 1:00 Hozzászólások: 1687 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006 Jan. 16 Hétfő 23:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Mivel a bmf-en nincs normálisan visszakereshető hírfelület, kitúrtam neked a tavalyi felhívást a google cachéből
link |
|
Vissza az elejére |
|
|
eddy85
|
Elküldve: 2006 Jan. 17 Kedd 02:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Tényleg gazdinfo.hu-nak nem lehet felajanlani? Lecserélhetnéd a malacperselyt. Most komolyan. |
|
Vissza az elejére |
|
|
wlaszi "az autista" ;)
Csatlakozott: 2003.11.09. Vasárnap 1:00 Hozzászólások: 1687 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006 Jan. 17 Kedd 09:38 Hozzászólás témája: |
|
|
eddy85 írta: |
Tényleg gazdinfo.hu-nak nem lehet felajanlani? Lecserélhetnéd a malacperselyt. Most komolyan. |
1- nem, mert nem vagyok alapítvány
2- lehetne csinálni egyet, de számoljunk: eddig befolyt summa 70K, ha ez 1%, akkor azt feltételezi, hogy a befizetők összkeresete 7Millió. Az eddig pénzt adott 45 fő éves átlagos éves keresete 160K (lefordítva: mindenki dolgozik)...nos szerintem sokunk dolgozik, de az 500HUF-os katgóriát nem csak a dolgozó diákok tudják kifizetni...
Amúgy volt már terítéken, hogy esetleg sulis pénz érkezik, (ezáltal pl a suli alapítványát is lehetett volna használni), de a dolog hamvába hullt.
Amúgy a gond nem a malacpersely/1% hatékonysága, hanem a felajánlók száma. A 70K soknak tűnik, csak a bibi az, hogy a felét 2 ember adta...
A többség meg a most 4. év, akik ugye elmennek. Tehát potenciálisan még kb 350 ember gondolja úgy, hogy neki 0 Ft-ot ér az oldal (ellenben használja).
Ennyit a morálról...
3 évig van még ez az oldal (amíg a szak meg nem szűnik ugyebár), a fenntartásának piaci értéke havi kb 12-15K. Ha a szponzorunk (CFM.hu) nem esik ki ezidő alatt, akkor minden jó. De negatív forgatókönyv is kell, és annak a költségét előre kell tervezni, mert hipphopp nem lehet ennyi pénzt összekalapolni. Na mind1...nem folytatom, sokszor leírtam már, meg amúgy is
|
|
Vissza az elejére |
|
|
b_barbus
|
Elküldve: 2006 Jan. 17 Kedd 13:06 Hozzászólás témája: |
|
|
wlaszi írta: |
Mivel a bmf-en nincs normálisan visszakereshető hírfelület, kitúrtam neked a tavalyi felhívást a google cachéből
link |
Köszike a segítséget, arik vagytok:) |
|
Vissza az elejére |
|
|
eddy85
|
Elküldve: 2006 Jan. 17 Kedd 13:44 Hozzászólás témája: |
|
|
cfm.hu?
Ez ismerős. Egy időben elmentett a tűzfalam egy vagy több /nem emléxem/ portszkennelést a stigmata.cfm.hu-ról. Miért jó portot szkennelni? Nem igazán értek ehhez, de gyanús volt. |
|
Vissza az elejére |
|
|
wlaszi "az autista" ;)
|
Elküldve: 2006 Jan. 17 Kedd 13:51 Hozzászólás témája: |
|
|
eddy85 írta: |
cfm.hu?
Ez ismerős. Egy időben elmentett a tűzfalam egy vagy több /nem emléxem/ portszkennelést a stigmata.cfm.hu-ról. Miért jó portot szkennelni? Nem igazán értek ehhez, de gyanús volt. |
igen, a stiga a szerver neve amin fut az oldal (meg még sok másik is). Portot szkennelni azért jó, hogy meglehessen tudni, hogy hol lehet kapcsolódni a gépedhez. Bár, hogy konkrétan ebben az esetben ez miért szükséges nemtudom. Ha gondolod megadom a rootunk elérhetőségét, őt lehet abuzálni ezért Ezt a részét nem én csinálom, fogalmam sincs.
De amúgy ha Kerio-t használsz akkor az sokmindenért bejelez, néha feleslegesen is... |
|
Vissza az elejére |
|
|
|