Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
eddy85
|
Elküldve: 2005 Feb. 23 Szerda 20:23 Hozzászólás témája: Avatar??? képek |
|
|
Nem vágom, hogy mûxik ez a képbeillesztés, nincs semmi a galériában, és mi az hogy avatar? Valami szerepjátékos szöveg rémlik csak errõl... |
|
Vissza az elejére |
|
|
wlaszi "az autista" ;)
Csatlakozott: 2003.11.09. Vasárnap 1:00 Hozzászólások: 1687 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2005 Feb. 23 Szerda 20:57 Hozzászólás témája: |
|
|
Avatarnak nevezik a nevek alatt megjelenõ képeket. Talán személyes totemnek lehetne legjobban "lefordítani".
Idéznék a gyik-bõl, mert az talán érthetõbb:
"...Ez alatt van egy nagyobb kép, melyet Avatarnak nevezünk. Az Avatar egy egyedi és személyes kép, mely más és más a legtöbb felhasználónak. A Fórum Adminisztrátorától függ, hogy lehetõség van-e Avatar megjelenítésére. Ha nem tudsz Avatart használni, akkor az Adminisztrátor letiltotta ezt a lehetõséget."
Elvileg úgy kellene mûködnie, hogy feltöltök (én) x képet, és akkor abból lehetne választani. De szerintem ez így értelmetlen, mert ha valami személyeset akarsz, akkor miért használnál olyat amilyet pl a másik is. (ugye ha van x kép, és abból 1 több embernek tetszik, akkor többnek lesz ugyanaz a "jele" -> tisztára mint az ovi ).
Van lehetõség (nálunk kizárólag ez mûködik), saját képet használni. Mivel a felhasználói webes feltöltés biztonsági okokból nem engedélyezett, ezért úgy tudsz megjeleníteni a fórumon egy avatart, hogy külsõ linkelést használsz.
Magyarán egy saját tárhelyre feltöltöd a kívánt képet (80x80-as maximális méretût), majd simán beírod az elérhetõségét. pl így: http://entarhelyem.hu/avatarom/avatarom.png
De mielött belemelegednék, te akarsz is ilyet, vagy csak érdekel, hogy mi ez? : |
|
Vissza az elejére |
|
|
eddy85
|
Elküldve: 2006 Jan. 18 Szerda 18:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Ja, bocs, nem figyeltem, akarok. Hoppá kicsit elkéstem a válasszal...
Még mindig 80x80 a max? Légyszi ne várj te is egy évet a válasszal, wlaszi _________________
|
|
Vissza az elejére |
|
|
wlaszi "az autista" ;)
Csatlakozott: 2003.11.09. Vasárnap 1:00 Hozzászólások: 1687 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006 Jan. 18 Szerda 18:23 Hozzászólás témája: |
|
|
eddy85 írta: |
Ja, bocs, nem figyeltem, akarok. Hoppá kicsit elkéstem a válasszal...
Még mindig 80x80 a max? Légyszi ne várj te is egy évet a válasszal, wlaszi |
elméletben igen. gyakorlatban ez úgy működik, hogy a szélességet fix 80 pixelre vettem, és a kép méretét ehhez a szélességhez arányosítja (köszönhetően annak, hogy az ie nem ismer pár css funkciót).
Summa summarum, a 80 pixelnél lehet, hogy magasabb lesz az avatarod, de szélesebb semmiképpen sem, ugyanis akkor szétcsúsztatja a 800-as szélességet.
Mondjuk, kipróbálod, és hamar rájössz, hogy miről hablatyolok
amire viszont megkérlek, hogy a méretre figyelj. Ugyanis ha beszúrsz egy 3 megás képet, akkor minden ember aki egy olyan topikot akar megnézni amiben hozzászóltál, le kell töltenie azt a 3 megát. Úgyhogy jobb ha csak kilobyte-ok |
|
Vissza az elejére |
|
|
eddy85
|
Elküldve: 2006 Jan. 18 Szerda 18:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Próba _________________
|
|
Vissza az elejére |
|
|
eddy85
|
Elküldve: 2006 Jan. 18 Szerda 18:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Müxik! A felesleges hozzászólásaimat törölheted ebből a topikból, bocs, csak sikerélmény _________________
|
|
Vissza az elejére |
|
|
Aslan
Csatlakozott: 2005.02.15. Kedd 22:19 Hozzászólások: 42 Tartózkodási hely: Bp
|
|
Vissza az elejére |
|
|
Aslan
|
Elküldve: 2006 Jan. 20 Péntek 12:02 Hozzászólás témája: |
|
|
ÁÁÁ
lemaradt az eleje bocs, csak hulla ideg vagyok.
Szóval, mond Wlaszi.
SZtedd....
_________________ Hmmmm mit is mondhatnék még....Jah
FUN WITH STAKE |
|
Vissza az elejére |
|
|
wlaszi "az autista" ;)
|
Elküldve: 2006 Jan. 20 Péntek 12:14 Hozzászólás témája: |
|
|
pl azért mert nincs kép kiterjesztése: jpg,gif, png, stb...
Futtatható kód kivédésére van...bár ha megnézzük, Eddy aláírását, ott ez a védelem ki van kerülve, de ahhoz már spec szerverbeálíltások kellenek..
Tudom javasolni eddy85 avatarmegoldását: rakd fel egy képfeltöltős oldalra...(persze ehhez előbb mentsd le, és adja neki kiterjesztést) |
|
Vissza az elejére |
|
|
eddy85
|
Elküldve: 2006 Jan. 20 Péntek 13:06 Hozzászólás témája: |
|
|
Ajánlom figyelmetekbe így utólag a topicnyitó hozzászólásom:
"Nem vágom, hogy mûxik ez a képbeillesztés, nincs semmi a galériában, és mi az hogy avatar? Valami szerepjátékos szöveg rémlik csak errõl..."
/mellette az avatar, nézzétek meg, vicces hogy ez visszafelé is működik.../ |
|
Vissza az elejére |
|
|
eddy85
|
Elküldve: 2006 Jan. 20 Péntek 13:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Lehet készítek egy screenshotot. |
|
Vissza az elejére |
|
|
eddy85
|
Elküldve: 2006 Jan. 20 Péntek 13:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Jaj, szétszórt vagyok, ezt akartam küldeni:
http://imageshack.us/index.php
Itt azt írják hogy "örökre" fenthagyják. Van ahol csak egy hónapot adnak,
aztán letörlik. _________________
|
|
Vissza az elejére |
|
|
Aslan
|
Elküldve: 2006 Jan. 22 Vasárnap 00:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm a helpeket!
Akkor majd feltöltöm valahova máshova...
Idézet: |
Tudom javasolni eddy85 avatarmegoldását: rakd fel egy képfeltöltős oldalra...(persze ehhez előbb mentsd le, és adja neki kiterjesztést) |
Valahogy azé oda is feltöltöttem
Egyébként meg milyen spec szerver beállítások kellenek. Mármint spec szerver beállítások ennek a portalnak vagy az iwiw portalank?? _________________ Hmmmm mit is mondhatnék még....Jah
FUN WITH STAKE |
|
Vissza az elejére |
|
|
wlaszi "az autista" ;)
|
Elküldve: 2006 Jan. 22 Vasárnap 01:09 Hozzászólás témája: |
|
|
félreérted, eddy85 danasoft-os aláírásáról beszéltem... Mert az ugye egy dinamikusan generált kép, magyarán minden meghívásakor egy kód is lefut (a danasoft szerverén) és vmi GDLib szerűséggel legenerálják a képet amit te látsz. Tehát a kódfuttatást kivédeni nem tudtam. Más kérdés, hogy ez így önmagában nem kártékony...de mindig, minden rés csak kreatívitás kérdése.
Megoldhatnám, hogy megjelenjen itt a kiterjesztés nélküli képed, csak az túlzott kockázat...ahhoz nem kell kreativitás, egy wannabe is röhögve olyan kódot illesztene be, hogy csak lesnétek... én meg ettől megkímélnélek titeket....meg magamat a supportálástól
Őszintén megmondom, nemtudom, hogy a wiwesek hogyan alapozhattak egy ilyen alapfunkciót csupán arra a slendriánságra/véletlenre, hogy a browserek eltérnek annyira a szabványtól, hogy megjelenítsék. Ha megnézed a tulajdonságoknál, ki is írja, hogy hibás....
Mind1, ő dolguk. |
|
Vissza az elejére |
|
|
Aslan
|
Elküldve: 2006 Jan. 23 Hétfő 18:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Hmmmmm..Kb a felét értem annak amit írsz. De azért köszönöm a kielégítő választ. A problémát megoldottam végül is, sőt rájöttem, hogy nem is azt a képet akarom feltölteni, szóval minden ok _________________ Hmmmm mit is mondhatnék még....Jah
FUN WITH STAKE |
|
Vissza az elejére |
|
|
|